2013. október 6., vasárnap

China Open: Djokovic a győztes, de Nadal a világelső

Novak Djokovic győzelmével zárult a Pekingben rendezett China Open, ahol a szerb simán, 2 játszmában nyert a fantasztikus szezont futó Rafael Nadal ellen. Djokovic  címvédése mellé  557 100$-t keresett.


38. összecsapásukból ez volt a 17. döntős mérkőzésük, a mostaninak köszönhetően Djokovic 9-8-as vezetésre tett szert ezen a téren.

Már a döntőbe jutásával biztossá vált, hogy jövő héten Rafael Nadal nevével kezdődik a világranglista, ugyanis 300 pontot már biztosan szerzett, míg Djokovicnak pedig címvédő lévén nem volt esélye arra, hogy gyarapítsa pontjainak számát.

A mérkőzés pazar, látványos játékot hozott, de a vártnál sokkal egyhangúbban alakult: Djokovic mindkét játszmában rögtön az első Nadal adogatójátékot meg tudta nyerni, a sajátjait pedig rendkívül magabiztosan hozta. Sokatmondó az a tény, hogy Nadal egyetlen breaklabdához sem jutott a meccsen. Djokovic az első játszmában 2, a másodikban 4 pontot veszített adogatóként, így alakult ki a 6:3, 6:4-es végeredmény.

 Djokovic lehengerlően játszott a döntőben

A még pár óráig világelső Djokovic negyedik tornagyőzelmét szerezte a szezon során, Pekingben a mérlege pedig már 19-0. Ő lett az első játékos, akinek 4 ízben is sikerült megnyernie ezt a tornát: 2009-ben Cilicet, 2010-ben Ferrert, 2012-ben pedig Tsongát győzte le a döntőben. Nadal ellen zsinórban 3 elveszített mérkőzés után tudott nyerni: a Monte Carlo Masters megnyerése után Djokovic a Roland Garros és a Rogers Cup elődöntőjében, valamint a US Open döntőben is kikapott spanyol riválisától. 

Nadalnak 22 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg mai vereségével. A Darcis ellen elveszített wimbledoni mérkőzés után győzelemmel zárt Montrealban és Cincinnatiben is, majd megnyerte a US Opent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése