2013. szeptember 23., hétfő

Napi hírforgatag: Szentpétárváron Gulbis, Metzben Simon lett a győztes. Djokovic 100. hetét kezdi a világranglista élén.

A múlt héten két ATP 250-es tornát rendeztek, Szentpéterváron és Metzben. Az előbbin Gulbis, az utóbbin pedig Simon emelhette magasba a trófeát.


Oroszországban a lett Ernests Gulbis diadalmaskodott, bár sokáig úgy tűnt, a spanyol Gimeno-Traver lesz a befutó. Az első játszmát 3:6-ra veszítette el Gulbis, és a másodikban is 1:4-es hátrányba került, innen azonban nem mindennapi fordításos győzelmet aratott: zsinórban 11 játékot nyert, és 3:6, 6:4, 6:0 arányban megnyerte a döntőt. Gulbis második tornagyőzelmét aratta idén, karrierje során pedig negyedszer bizonyult a legjobbnak egy ATP versenyen. Ez volt az első alkalom, hogy olyan tornát nyert, amit nem az Egyesült Államokban rendeztek. 2013-ban selejtezőből indulva tudta megnyerni a Delray Beach-i tornát, megismételve ezzel 2010-es teljesítményét.  A világranglista 36. helyezettje 78 000$-t, és 250 ranglistapontot szerzett, amivel sikerült visszakerülnie a top30-ba.

Gulbis második tornagyőzelmét aratta idén.


Metzben francia házi döntőt rendeztek, a második fia, Valentin születését ünneplő Gilles Simon Jo-Wilfried Tsongával találkozott. Simon 6:4, 6:3 arányban nyerte a döntőt, meggátolva ezzel Tsongát a mesterhármas elérésében, ugyanis 2011-ben és 2012-ben is a magasabban rangsorolt francia nyerte a tornát. Simon 2010 után másodszor győzött a Moselle Openen, 9-0-ás győzelmi szériát kialakítva ezzel. 2010-ben Zverevet győzte le, azt megelőző 4 szereplése viszont  rendre első körös búcsúval zárult. A verseny során Simon egy játszmát sem veszített, és adogatójátékaiban is mindössze két alkalommal maradt alul. A mostani volt karrierje során a 11. ATP tornagyőzelme, a 6. kemény pályán. Ez zsinórban a hetedik szezonja Simonnak, mely során legalább egy tornagyőzelmet tudott szerezni. A 74 000€-s fődíj mellé 250 ranglistapontot szerzett, mellyel visszakerül a legjobb 15 közé a világranglistán.

Simonnak idén is sikerült tornát nyernie.


100. alkalommal kezdődik Djokovic nevével a világranglista

 

Djokovic  a 9. olyan játékos, akinek sikerült elérnie ezt a mérföldkövet Andre Agassi (101 hét), Rafael Nadal (102), Bjorn Borg (109), John McEnroe (170), Jimmy Connors (268), Ivan Lendl (270), Pete Sampras (286), és a rekordtartó Roger Federer (302) után. Idén nagyon nehéz dolga lesz, ha zsinórban harmadszor világelsőként szeretné zárni az évet, ugyanis az aktuális szezonban szerzett pontok tekintetében 2 905 ponttal le van maradva Rafael Nadal mögött (11 015).


Heti versenyek


A héten 2 ATP 250-es tornát rendeznek, Thaiföldön és Malájziában. Thaiföldön három olyan játékos is pályára lép, akik még eséllyel pályáznak az év végi Barclays ATP World Tour Finals 5 kiadó helye közül az egyikre: a címvédő Richard Gasquet mellett Milos Raonic és Tomas Berdych is jelen lesz a tornán.

Kuala Lumpurban a legjobbak közül David Ferrer és Stanislas Wawrinka fog játszani. Ferrer korábban két alkalommal játszott elődöntőt a tornát, míg a nemrég a US Open elődöntőjébe jutó Wawrinka először szerepel majd ezen a versenyen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése